Higienska (kirurška) maska z božičnim motivom 10/1

5,90

Na zalogi

Šifra: MA-1 Kategoriji: , Oznake: , ,

Opis

3-slojna zaščitna higienska maska za obraz zaščiti pred prašnimi delci in nekaterimi nezaželenimi vplivi iz okolja. V primeru suma na znake bolezni z nošenjem maske zaščitite okolico in zmanjšate (ne preprečite) možnost prenosa bolezni na druge osebe. Zahvaljujoč elastičnima trakovoma in prilagodljivo žičko pri nosnem delu je maska udobna tudi za nošenje.

Bodite pozorni: če higienska maska postane vlažna, jo zamenjajte, saj ne zagotavlja več ustrezne zaščite. Ne uporabljajte je ponovno, saj je namenjena le enkratni uporabi.

  • Materiali: polipropilen, mehka krpa, elastika
  • Število mask v pakiranju: 10 kosov
  • Za enkratno uporabo
  • Dimenzije maske: 175 x 95 mm / univerzalna velikost

 

Kako si torej namestiti masko za obraz?

Najprej si dobro umijte ali razkužite roke. Masko obrnite tako, da se vgrajena žička nahaja na zgornji strani. Elastične zanke zataknite za ušesi,  vgrajeno kovinsko žičko pa pritisnite ob nos, da se bo maska tesno prilegala obrazu. Masko primite pri nosu, spodnji del maske pa potegnite čez brado. Pravilno nameščena maska za obraz mora namreč pokriti nos, usta in brado.

NIJZ priporoča še, da se ves čas nošenja maske za obraz ne dotikate osrednjega dela maske, saj bi lahko tako prišlo do onesnaženja rok in nevarnosti prenosa okužbe na druge osebe. Ne pozabite še: masko zamenjajte vsakih nekaj ur. Če maska za obraz postane vlažna, jo zamenjajte nemudoma, saj ta več ne zagotavlja ustrezne zaščite.

Kaj pa, ko z uporabo maske za obraz končate?

Tako kot pravilna namestitev je ključna tudi pravilna odstranitev maske za obraz – zopet z umitimi ali razkuženimi rokami. Pazite, da ob snemanju maske prijemate samo za elastične trakove za ušesi, saj se lahko drugače okužite. Ko masko za obraz odstranite si, seveda, zopet temeljito umijte roke in jih po možnosti razkužite.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Higienska (kirurška) maska z božičnim motivom 10/1”